Werkt u offshore op een Nederlands platform of booreiland? Dan is het nodig een offshore keuring te ondergaan. Bij Planjekeuring.nl kunt u online een afspraak maken voor een offshore keuring in Zandvoort of in de buurt van Zandvoort. Onze bedrijfsartsen en keuringsartsen zijn BIG geregistreerd en hebben jarenlange ervaring met het uitvoeren van offshore keuringen. Zo weet u zeker dat de offshore keuring voldoet aan alle keuringseisen die de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) stelt en dat de keuring tijdig en prettig verloopt. U weet na de offshore keuring of u gezondheidsrisico’s loopt en wat u hier aan kan doen.
Hieronder leest u wat een offshore keuring inhoudt, wat u tijdens een offshore keuring kan verwachten, wat u mee moet nemen en hoe u een afspraak voor een offshore keuring in Zandvoort kan maken.
Zo plan je een keuring in
Het inplannen en doorlopen van een keuring verloopt in 4 eenvoudige stappen. Je selecteert je gewenste keuring(en). Je laat ons weten waar, wanneer en welke tijdstip je het liefst de keuring wil doorlopen. Je ontvangt een afspraakbevestiging van ons per mail. Je gaat langs
Wat is een offshore keuring?
Een offshore keuring is een keuring voor mensen die offshore werkzaam zijn op een Nederlands platform of booreiland. Bij een offshore keuring hoort een medische onderzoek, waarbij wordt beoordeelt of u mentaal en fysiek fit genoeg bent om uw werk uit te kunnen voeren. De arts signaleert gezondheidsrisico’s, met het oog op uw gezondheid en veiligheid en die van uw collega’s. De arts houdt hierbij rekening met uw werkomstandigheden en is op de hoogte van uw werkveld. Er zijn verschillende keuringen: naast de standaard offshore keuring zijn er ook keuringen voor bezoekers met lichtere eisen, en medische onderzoeken voor noodpersoneel waarbij zwaardere eisen wegen.
Wat kunt u verwachten?
Een offshore keuring duurt in totaal ongeveer 1,5 uur. Bij een offshore keuring horen een aantal verschillende onderdelen: een vragenlijst en een lichamelijk onderzoek. De conditie wordt beoordeelt met een fietstest. De specifieke onderdelen bestaan uit:
- Vragenlijst
- Conditietest en ECG (hartfilmpje)
- Dit is de fietsproef. Volgens NOGEPA-richtlijnen wordt de conditie beoordeelt.
- Biometrie (vooronderzoek):
- Lengte
- Gewicht
- Hartslag
- Bloeddruk
- Oogonderzoek (veraf en dichtbij, kleurenblindheidstest)
- Gehoortest
- Bloed- en urineonderzoek
- Lichamelijk onderzoek
- Longfunctietest
- Indien nodig: bloedonderzoek
Na afloop worden de resultaten van het lichamelijk onderzoek en de vragenlijst toegelicht door de arts in een persoonlijk gesprek. Zo krijgt u advies en praktische tips hoe u uw gezondheid kunt verbeteren en uitval kunt voorkomen. Ook wordt het Personal Safety Log (groene veiligheidsboekje) in het Engels afgetekend. De geldigheid van de offshore keuring is twee jaar.
Zo plan je een keuring in
Het inplannen en doorlopen van een keuring verloopt in 4 eenvoudige stappen. Je selecteert je gewenste keuring(en). Je laat ons weten waar, wanneer en welke tijdstip je het liefst de keuring wil doorlopen. Je ontvangt een afspraakbevestiging van ons per mail. Je gaat langs
Wat moet u meenemen?
Er zijn een aantal zaken die u mee moet nemen naar de keuring:
- Geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart, rijbewijs)
- Bril en/of lenzen als u deze draagt
- Vragenlijst, ingevuld
- Comfortabele kleding waarmee u de inspanningstest kunt ondergaan
- Personal Safety Log (groene veiligheidsboekje)
- Potje urine (hoeft niet nuchter, bij voorkeur in een urinecontainertje; verkrijgbaar bij apotheek, drogist of huisarts)
Planjekeuring.nl werkt met BIG geregistreerde bedrijfsartsen en keuringsartsen die u professioneel en prettig medische keuren. Vraag nu uw offshore keuring in Zandvoort aan bij Planjekeuring.nl!